Фото: Instagram Дмитра Кулеби

Відкритий конкурс на посади послів: Кулеба заявив, що обрали переможців

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив про відбір перших переможців відкритого конкурсу на посольські посади, який розпочали в березні цього року. МЗС отримало 1104 заявки на 16 посольських посад, тобто конкурс становив 69 людей на місце.

Про це Дмитро Кулеба написав на своїй сторінці у Instagram.

За словами міністра, більшість заявників — 30% — були представниками ділових кіл, 12% — науковці та викладачі, по сім відсотків — військових і ветеранів та чинних і колишніх дипломатів. Голова МЗС відмовився називати кандидатури, оскільки вони ще не отримали схвалення президента.

"Шлях від оголошення збору заявок до відбору кандидатів виявився достатньо довгим. І саме тому з понад тисячі заявок ми відібрали шістнадцять. Але це справді кваліфіковані, мотивовані, дуже потужні кандидати", — підкреслив він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна вже готова до того, що окремі держави закликатимуть до мирних переговорів з Російською Федерацією. Через це майбутній політичний сезон у світі може виявитися непростим для нашої країни в дипломатичному сенсі. Глава МЗС наголосив, що Україна все одно переможе "на всіх фронтах", проте попередив, що "буде важка осінь".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.08.2023 23:48