Олександр Кубраков. Джерело: "Укравтодор"

Відновлення авіасполучення: Україна розпочала офіційні переговори з ЄС і США

Україна офіційно вступає в переговори з регуляторами Сполучених Штатів Америки та Європейського Союзу щодо відновлення пасажирських авіаперевезень у нашій країні. Консультації відбуваються також з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю.

Про це розповів віце-прем’єр із відновлення, міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков в інтерв’ю "РБК-Україна". Він наголосив, що наразі рано говорити про якісь терміни. Але українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як ринок працюватиме в умовах воєнного стану, а також свою оцінку ризиків, підходи й алгоритми.

"Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Ізраїль — це найуспішніший приклад. Ми багато часу проводили та проводимо в консультаціях з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю", — сказав Кубраков.

За його словами, на рівні планів є різні сценарії щодо кількості аеропортів, які можна відкрити в Україні.

"Нам важливо почути перший офіційний зворотний зв'язок від регуляторів", — додав міністр.

Кубраков запевнив, що є європейські авіакомпанії, які цікавляться і хочуть стати першими під час відновлення роботи українського авіаринку, але відмовився їх називати. Перемовини, за його словами, також йдуть й із трьома українськими компаніями.

"Вони теж підтверджують, звичайно, що хочуть літати тут, це їхні базові аеропорти, їхня базова країна", — сказав міністр.

Що стосується створення власного національного авіаційного оператора, то наразі, як пояснив Кубраков, під час війни це точно не є пріоритетом, але потім до цього питання потрібно повернутися.

Нагадаємо, заступник голови Офісу президента України Ростислав Шурма заявив на панельній дискусії в Українському домі в Давосі, що Україна докладає значних зусиль для відновлення авіасполучення з Києва та Львова. Однак для цього ще потрібно багато чого реалізувати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.03.2024 09:54