На фото: Олексій Данілов. джерело: Офіс президента

Данілов назвав умови для відновлення авіасполучення в Україні

Відновлення авіасполучення в Україні є дуже важливим питанням. Але для цього необхідно виконати чотири умови.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

За його словами, зараз у питанні відновлення авіасполучення розглядається кілька пропозицій. Проте "є чотири ключові компоненти, які потрібно вирішити".

"По-перше, це захист тих летовищ, де буде вирішено розпочати користування літаками. По-друге, має бути готова інфраструктура. Має бути обов'язково залучений механізм страхування, бо без страховок ніхто цього робити не буде. Ну і компанія, яка візьметься робити перельоти, це теж питання", — пояснив він.

Також секретар РНБО додав, що спільними зусиллями ці питання вдасться закрити і Україна рано чи пізно зможе відновити авіапольоти.

"Я думаю, що наступного року ми це питання точно зрушимо з мертвої точки", — додав він.

Варто зазначити, що компанія "Украерорух" 24 лютого 2022 року оголосила про закриття повітряного простору країни для цивільних літаків через вторгнення Росії в Україну. Проте ще до завершення війни свою роботу може відновити один з цивільних аеропортів. Таку заяву зробили в Офісі президента. Щоправда, яке летовище можуть відкрити — не пояснили.

Нагадаємо, 19 грудня президент України Володимир Зеленський у ході прес-конференції за підсумками 2023 року наголошував, що відкриття аеропорту "Бориспіль" буде свідчити про те, що Україна перемагає. За його словами, Україна працює над відновленням польотів, але регулярні цивільні рейси — це віддалена перспектива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.12.2023 20:57