Фото: аеропорт "Бориспіль"

Зеленський повідомив, коли Україна зможе відкрити аеропорт "Бориспіль"

Україна працює над відновленням польотів з України, але регулярні цивільні рейси з аеропорту "Бориспіль" — це віддалена перспектива. Вони стануть можливими лише з наближенням перемоги.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у ході прес-конференції за підсумками 2023 року.

"Бориспіль" — це як Чорне море. Це серйозна дуже операція, скажу вам чесно. Відкриття "Борисполя" — це перемога української ППО. Це буде говорити про те, що Україна перемагає. Це дуже серйозно", — зазначив гарант.

За словами президента, відновлення польотів — це також потужний економічний крок, і це питання Україна обговорює зі своїми партнерами.

"Скажу відверто: ми ставимо таке питання нашим колегам, і знаємо, що конкретно нам потрібно", — наголосив очільник держави.

Нагадаємо, раніше в Офісі президента заявили, що аеропорт "Бориспіль" планують відкрити першим в Україні. Це зроблять, як тільки для цього будуть відповідні умови.

Зазначимо, компанія "Украерорух" 24 лютого 2022 року оголосила про закриття повітряного простору країни для цивільних літаків через вторгнення Росії в Україну. Проте ще до завершення війни свою роботу може відновити один з цивільних аеропортів. Таку заяву зробили в Офісі президента. Щоправда, яке летовище можуть відкрити — не пояснили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 21:55