Фото: аеропорт "Бориспіль"

Який аеропорт в Україні відкриють першим: відповідь Офісу президента

У Офісі президента заявили, що аеропорт "Бориспіль" планують відкрити першим в Україні. Це зроблять, як тільки для цього будуть відповідні умови.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга. За його словами, аеропорт "Бориспіль" став першим об'єктом, який закрили через війну Росії проти України, але він буде першим об'єктом, який відкриють.

"Це повернення до елементів миру можливе тому, що Україна стала сильнішою. Тепер ми можемо забезпечити безпеку цього об'єкта. Завдяки нашим Силам оборони та нашим друзям — вашим країнам. І я впевнений: символічні посадкові талони, які ви отримали на вході, скоро стануть справжніми", — додав він.

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий спрогнозував, що у 2024 році у місті можуть відновити роботу міжнародного аеропорту. За його словами, для цього вивчали досвід Ізраїлю.

Садовий розповів, що кілька місяців тому з колегами вивчали досвід безпеки польотів в Ізраїлі. Він зазначив, що розглядається можливість відкрити аеропорти "Львів" і "Бориспіль". Садовий запевнив, що зараз цілком реально й можливо створити максимальну безпеку польотів, в військові Ізраїлю готові поділитися досвідом.

Нагадаємо, компанія "Украерорух" 24 лютого 2022 року оголосила про закриття повітряного простору країни для цивільних літаків через вторгнення Росії в Україну. Проте ще до завершення війни свою роботу може відновити один з цивільних аеропортів. Таку заяву зробили в Офісі президента. Щоправда, яке летовище можуть відкрити — не пояснили.

Також повідомлялося, що міжнародний аеропорт "Бориспіль" планує розпочати приймати літаки вже за місяць після закінчення війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.12.2023 21:25