Скріншот

З аеропорту "Бориспіль" вилетів Boeing: що відомо (відео)

У вівторок, 19 грудня, з міжнародного аеропорту "Бориспіль" вилетів Boing 777-300 української авіакомпанії Skyline Express. 

Про це повідомила прес-служба аеропорту.

У "Борисполі" уточнили, що це був технічний перегін повітряного судна до Європи. З моменту закриття повітряного простору України 24 лютого 2022 року повітряне судно перебувало на стоянці в аеропорту, де проходило постійну технічну підтримку та обслуговування.

"Рейс дотримувався найвищих стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів, відповідно до директив, які діють на час введення воєнного стану в Україні, і, слід зазначити, без пасажирів чи вантажу на борту", — йдеться у повідомленні. 

Це уже четвертий борт, який вдалося евакуювати з "Борисполя" від початку повномасштабної війни.

Нагадаємо, раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що аеропорт "Бориспіль" можуть відкрити лише тоді, "коли українське небо буде повністю закрито від російських дронів та ракет".

Також в Офісі президента заявили, що аеропорт "Бориспіль" планують відкрити першим в Україні. Це зроблять, як тільки для цього будуть відповідні умови.

Зазначимо, компанія "Украерорух" 24 лютого 2022 року оголосила про закриття повітряного простору країни для цивільних літаків через вторгнення Росії в Україну. Проте ще до завершення війни свою роботу може відновити один з цивільних аеропортів. Таку заяву зробили в Офісі президента. Щоправда, яке летовище можуть відкрити — не пояснили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.12.2023 16:18