Фото: Офіс президента

За яких умов аеропорт "Бориспіль" відновить роботу: відповідь Офісу президента

Аеропорт "Бориспіль" можуть відкрити лише тоді, "коли українське небо буде повністю закрито від російських дронів та ракет".

Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

Радник зауважив, що відновлення перельотів над країною буде тоді, коли покращиться безпекова ситуація. Для цього нашій країні потрібно суттєво наростити системи протиповітряної та протиракетної оборони.

"Оця безпекова ситуація сьогодні ще повністю не врегульована, але з точки зору того, що маємо думати про майбутнє, можна говорити про те, що аеропорти мають працювати в Україні", — пояснив радник.

Посадовець наголосив, що відкриття аеропорту — це не питання завтрашнього дня. 

"Це ж не питання завтрашнього чи післязавтрашнього дня. Це питання, коли буде повністю закрите небо від впливу російських ракетних і дронових спроможностей", — зауважив Подоляк.

Нагадаємо, раніше в Офісі президента заявили, що аеропорт "Бориспіль" планують відкрити першим в Україні. Це зроблять, як тільки для цього будуть відповідні умови.

Зазначимо, компанія "Украерорух" 24 лютого 2022 року оголосила про закриття повітряного простору країни для цивільних літаків через вторгнення Росії в Україну. Проте ще до завершення війни свою роботу може відновити один з цивільних аеропортів. Таку заяву зробили в Офісі президента. Щоправда, яке летовище можуть відкрити — не пояснили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.12.2023 09:18