Фото: Вікіпедія

Відпочинок Арістова на Мальдівах: ДБР розслідує кримінальну справу через незаконний виїзд

Працівники Державного бюро розслідувань спільно із Службою безпеки України розслідують законність виїзду на відпочинок народного депутата під час війни Росії проти України. Йдеться про заступника голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Юрія Арістова.

Про це повідомляє ДБР.

Генеральний прокурор України порушив кримінальне провадження щодо внесення неправдивих відомостей до документів для виїзду за кордон заступником голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. Слідчі з'ясовують яким чином він зміг опинитися на відпочинку на Мальдівах попри заборону на виїзд посадовцям за кордон.

ДБР розслідує незаконний виїзд депутата Арістова на Мальдіви

Фото: ДБР

Правоохоронці підозрюють, можливе внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів про його виїзд, а саме щодо терміну, мети та країн відрядження. Слідством встановлено, що у середині липня депутат перебував у одному з готелів приватного острова Ітхаафуші, Мальдіви.

"У період з 05 червня по 22 липня 2023 року він перебував за межами України. Депутат виїхав на три дні до Польщі на підставі службового відрядження з метою поглиблення двостороннього співробітництва з урядом Литовської Республіки. 10 липня 2023 року, перебуваючи за кордоном, депутат дистанційно відкрив лікарняний в одному з приватних медичних закладів Києва до 19 липня 2023 включно. При цьому, до електронної системи охорони здоров’я було ймовірно внесено недостовірні відомості, оскільки медичний огляд фактично не здійснювався", — йдеться в повідомленні.

ДБР розслідує незаконний виїзд депутата Арістова на Мальдіви

Фото: ДБР

Також з’ясовано, що депутат разом з сім’єю — жінкою та дітьми — до 22 липня перебував на території Мальдівської Республіки, у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives. Правоохоронці провели невідкладні обшуки у помешканні депутата. Серед іншого вилучені паспорти для виїзду за кордон із відповідними відмітками, інші документи.

Відпочинок Арістова на Мальдівах: що відомо

Заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа партії "Слуга Народу" 48-річного Юрія Арістова заскочили під час відпочинку на Мальдівах. За інформацією розслідувачів, Арістова в середині липня бачили у п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, який розташований на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви. Працівники курорту підтвердили, що Арістов справді був їхнім гостем, але вже виселився.

Крім того, розслідувачі звернулися за коментарем і до самого Арістова, але на дзвінки журналістів він не відповів. Пізніше прес-секретар нардепа Оксана Омельченко все ж перетелефонувала до редакції, але не змогла відповісти на запитання, де зараз її керівник — в Україні чи ще на Мальдівах — і попросила надіслати журналістський запит. Згодом з'явилося фото заяви Арістова, що він складає депутатські повноваження.

Нагадаємо, у лютому нардеп від "Слуги народу" Олександр Трухін склав мандат. Він визнав, що пропонував поліцейським хабар під час скоєння ДТП у серпні 2021 року поблизу Києва. Тоді постраждали шестеро людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.07.2023 10:34