Фото: Патріот

Вихідні 24 та 25 червня: як із користю провести час в Києві й області

Черговий робочий тиждень добігає кінця, а тому назріває традиційне питання: "Куди піти на вихідних?". TrueUA пропонує добірку корисних заходів та гарних локацій у Києві та поблизу нього, де можна провести дозвілля 24 та 25 червня. 

У разі повітряної тривоги важливо негайно пройти до найближчого укриття. Ознайомитися із мапою сховищ можна за посиланням

Книжковий Арсенал

У Києві розпочав роботу одинадцятий Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал". Його відкриття відбулося 21 червня. Прийти на подію і поповнити домашню бібліотеку новими книгами можна до 25 червня. Організатори наголошують, що події можуть бути перервані повітряними тривогами. У такому разі подію скасують, а гості спустяться в укриття.

"Книжковий Арсенал цього року з його великою літературною програмою, з його фокус-темою, коли "все має значення" буде говорити про те, як змінюється наше життя, як зʼявляються важливі для нас речі, а ті речі, які здавалися банальними — виявилися ключовими", — зазначила директорка Мистецького Арсеналу Олеся Островська-Люта.

Переглянути програму заходів та придбати квитки можна за посиланням.

Локація: Мистецький Арсенал (вул. Лаврська, 10-12).
Графік роботи: з 10:00 до 21:00. 
Вартість входу: дорослий квиток 100 грн.


Фото: Мистецький Арсенал

Старт лавандового сезону в Добропарку 

Від 15 червня по 31 липня на шести гектарах землі цвістиме лаванда. На відвідувачів чекають чотири унікальні лавандові локації, понад 20 фотозон з тематичним реквізитом, ярмарковий будиночок, багато смачних фудкортів, розваги для дітей та дорослих, атракціони, зона відпочинку "Dobropool" та глемпінг.

Перша локація Добропарку вражатиме десятитисячним лавандовим океаном звичайної вузьколистої лаванди. Коричнева альтанка посеред фіолетового поля стане чудовою локацією для ваших фотозйомок. Локація "Тоскана" здивує сортом лаванди, суцвіття якого має чудові ароматичні властивості та довжину суцвіття у 70 см заввишки. Основне лавандове поле — центральна локація парку, яка простягається через парк п’яти кілометровими смужками лаванди. Романтична локація з білою альтанкою у центрі була створена для особливих моментів життя наших відвідувачів, для весільних церемоній та урочистих подій.

Локація: Добропарк (с. Мотижин, Макарівський район — Житомирська траса, 29 км).
Графік роботи: з 10:00 до 20:00. 
Вартість входу: дорослий квиток 100 грн.


Фото: Добропарк

Купайла у Музеї просто неба

У Музеї народної архітектури та побуту 24 червня підготували програму з нагоди давнього народного свята Івана Купайла. Дійство розпочнеться в суботу о 13:00 з майстер-класу з вінкоплетіння та дитячих ігор. О 14:00 відбудеться показ вистави "Кайдашева сім'я" аматорського театру з Черкаської області. О 14:40 очікується реконструкція купальських обрядодій від працівників музею. О 15:00 розпочнеться концерт за участю фольклорних колективів. О 16:40 — видобування живого вогню.

Також о 15:00 відкриють виставку "Додому до Памфіра" на основі драми Дмитра Сухолиткого-Собчука "Памфір". О 17:00 запланований показ "Памфіра" просто неба, де також буде можливість поспілкуватися з представниками творчої команди.

Локація: Національний музей народної архітектури та побуту України (вул. Академіка Тронька, 1).
Графік роботи: з 13:00 до 19:00. 
Вартість входу: 100 грн.


Фото: Національний музей народної архітектури та побуту України

Труханів трейл

У неділю, 25 червня, о 08:00 у Києві відбудеться відкриття стежки для активного відпочинку "Труханів трейл" за участю відомих представників бігової спільноти: Микола Нижник, Марічка Падалко, Марі Карачіна та інші. Маршрут дає змогу відкрити Труханів острів по-новому, отримавши переваги заміського активного відпочинку практично в самому центрі Києва.

Відзначимо, маршрут "Труханів трейл" розрахований для бігу, скандинавської ходьби та їзди на гірському велосипеді. Маршрут трейлу проходить через озера, дубові та соснові ліси, піщані пляжі. Також він містить декілька ефектних фотозон і зручних місць відпочинку. Маршрут передбачає наявність громадських вбиралень, пунктів медичної допомоги та муніципальної охорони на старті та фініші.

Місце старту: парковка біля Північного мосту (локація на карті).
Час: 08:00.
Вартість: безкоштовно.


Фото: КМДА

Етномаркет "Всі. Свої"

Етномаркет збере понад 170 талановитих українських майстрів, ремісників та мануфактур. На гостей події чекають символи, візерунки, розписи та старовинні техніки. На п’яти поверхах локації українські виробники презентують багато виробів з етнотематикою. Буде окремий поверх товарів для дому та декору, поверх кераміки та гастрономії з різноманітними крафтовими продуктами, а також — цілий поверх одягу, взуття, аксесуарів та прикрас. Організатори обіцяють, що етномотиви можна буде відчути у кожному куточку локації.

Вже традиційно гостей маркету запрошують завітати на тераси, щоб відпочити: там гарні краєвиди, особлива атмосфера та, звісно ж, смачна й різноманітна їжа. А в суботу о 18:00 можна буде насолодитися музикою від діджея та скрипаля-фольклориста Taras Stomp.

Локація: Виставковий центр "Всі. Свої" (вул. Десятинна, 12).
Графік роботи: з 10:00 до 19:00. 
Вартість входу: безкоштовно.

 
Фото: Національний музей народної архітектури та побуту України

Нагадаємо, ідеальне місце, куди можна поїхати у вихідні з Києва — музей просто неба "Пирогів". Він розташований лише 20 км від Києва. "Пирогів" є найбільшим музеєм просто неба в Європі й найповнішим етнографічним зібранням нашої держави. Загальна площа музею складає понад  131 гектар.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.06.2023 19:00