Денис Шмигаль. Джерело: Telegram

Виїзд топ-чиновників за кордон: хто відповідальний за це в Україні

Виїзд українських топ-чиновників за кордон контролюватиме уряд. Рішення про закордонне відрядження ухвалюватиме прем'єр-міністр.

Про це свідчить постанова Кабінету міністрів №1204 від 14 листопада.

Уряд визначився, що високопоставлених чиновників у службові відрядження за кордон тепер повинен відпускати прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Йдеться про міністрів, керівників центральних органів виконавчої влади та їх заступників.

Раніше прем'єр-міністр видавав закордонні відрядження для першого віце-прем'єра, віце-прем'єра, міністрів і державного секретаря Кабміну. Рішення про виїзд за кордон керівників центральних органів виконавчої влади ухвалював перший віце-прем'єр.

Скріншот постанови Кабміну

Скріншот постанови Кабміну

У січні цього року український уряд запровадив заборони на виїзд за кордон чиновників, це можна зробити лише за умови відрядження. Цьому передували скандали, пов'язані із відпочинком українських депутатів і чиновників на закордонних курортах під час повномасштабної війни.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня Кабінет міністрів ухвалив проект постанови "Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році". Таким чином влада мала намір переглянути встановлення зарплат для чиновників. Їх планували визначати на підставі класифікації посад.

Документ затверджує каталог типових посад державної служби та критерії віднесення до таких посад. Також визначається алгоритм проведення класифікації посад держслужби, а держоргани зобов'язувалися провести таку класифікацію протягом місяця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.11.2023 15:55