Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Уряд планує змінити зарплату чиновників: міністри працюють над грейдінгом посад

Влада має намір переглянути встановлення зарплат для чиновників. Їх планують визначати на підставі класифікації посад. 

Як повідомили у прес-службі Кабінету міністрів, уряд вже ухвалив проект постанови "Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році".

Документ затверджує каталог типових посад державної служби та критерії віднесення до таких посад. Також визначається алгоритм проведення класифікації посад держслужби, а держоргани зобов'язуються провести таку класифікацію протягом місяця.

У Кабміні вважають, що класифікація посад дозволить запровадити систему визначення постійного розміру оплати праці конкретних працівників — грейдінг.

"Це дозволить враховувати навантаження, складність та відповідальність роботи при встановленні зарплат та запровадити єдині підходи на державній службі - однакова робота має оплачуватись на одному рівні по всій системі державного управління", — наголосили у відомстві.

Таким чином буде посилено роль посадового окладу та врегульовано граничні розміри премій.

Нагадаємо, наприкінці серпня Кабінет міністрів збільшив зарплати працівникам установ, закладів та організацій, що фінансуються з державного бюджету та працюють в зоні бойових дій.

Крім цього, в Україні планують посилити відповідальність роботодавців перед працівниками. Уже найближчим часом затримка заробітної плати може каратися значно суворіше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.10.2023 00:32