Фото: Буковинський медичний університет

Війни в Україні та Судані викликають сплеск туберкульозу, — AP

Війна в Україні та Судані викликали сплеск захворюваності на туберкульоз. Високопосадовці ООН, лідери індустрії охорони здоров’я та активісти вимагають, щоб світ більше інвестував у розробку нових вакцин і боротьбу із туберкульозом. 

Про це пише Associated Press.

Видання відзначає, що туберкульоз є найбільшою інфекційною хворобою у світі, від якої щодня вмирає близько 4 400 людей, зокрема 700 дітей.

Виконавчий секретар Партнерства "Зупинити туберкульоз" Лучіка Дітіу наголосила, що економічні наслідки COVID-19 і війни, перш за все в Україні та Судані, мають "великий вплив на зусилля з лікування людей з туберкульозом і діагностики нових випадків". За її інформацією, Україна має найбільшу кількість хворих на туберкульоз у європейському регіоні — 34 000.

"Український народ насправді демонструє дивовижну стійкість, роблячи все можливе, щоб підтримувати послуги з лікування туберкульозу. Але всіх непокоїть те, щоб люди в Україні мали доступ до лікування", — сказала Дітіу.

Також експерти б'ють на сполох, адже чимало людей залишили Україну й потрібно докласти "серйозних зусиль, щоб вистежити хворих". 

Протягом останнього року у Росії серйозно зросла кількість захворювань на інфекційні хвороби. Найбільше росіяни хворіють на кір та сифіліс.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.05.2023 17:07