Фото: vnk1.kiev.ua

Кір, сифіліс та гепатит: росіян масово "косять" інфекційні хвороби

Протягом останнього року у Росії серйозно зросла кількість захворювань на інфекційні хвороби. Найбільше росіяни хворіють на кір та сифіліс.

Про це свідчать дані Росстату, повідомляє група "Інформаційний спротив".

Так, у січні 2023 року в Росії спостерігалося зростання захворювання чотирьох з п'яти хвороб, які влада РФ відносить до соціально значущих. Так, за даними Росстату, встановлені наступні показники:

  • на 71% зросла кількість хворих на сифіліс;
  • на 20% збільшилася кількість пацієнтів з ВІЛ;
  • на 19% частіше діагностували гонококові інфекції;
  • на 10% зросла захворюваність на туберкульоз.

Також збільшилася захворюваність на кір. Її у росіян протягом січня діагностували в 40 разів частіше, ніж в січні минулого року. На 45% серед росіян зросла захворюваність й на гострий гепатит.

інфографіка

Джерело: Росстат

Нагадаємо, у лютому видання Express повідомляло, що стан здоров'я російського диктатора Володимира Путіна знову різко погіршився. У нього нібито стався рецидив серйозного захворювання. Вказувалося, що 70-річному президенту доведеться пройти лікування на початку березня, що вплине на його здатність керувати Росією в умовах війни. Крім цього, відомо, що лікування, яке Путін проходив раніше, не дало очікуваних результатів і було призначено нове. Видання зазначало, що ці заяви неможливо перевірити. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.04.2023 03:18