Фото: соцмережі

Військові назвали кількість "шахедів", яку Росія вже випустила по Україні

Росія випустила по Україні вже понад 2000 ударних БпЛА типу "Шахед". Перший іранський безпілотник Збройні сили України збили рівно рік тому — 13 вересня.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Зазначається, що в середньому за цей рік окупанти запускали по Україні 5,5 "шахедів" на день. 

"Сумарна вартість цих камікадзе склала, за різними оцінками, від 40 до 100 мільйонів доларів. Це середні пенсії 200-500 тисяч росіян", — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, російські окупанти модернізували іранські дрони-камікадзе Shahed, якими атакують територію України. Щоправда, зміни не є значними. Також рашисти почали складати дрони-камікадзе типу "Шахед" на своїй території. Фахівці, які досліджують фрагменти або дрони, знаходять там нові елементи, що покращують тактико-технічні можливості БпЛА. 

Нічний обстріл України "шахедами"

Вночі 13 вересня російські окупанти атакували Одещину та Сумщину кількома групами ударних БпЛА типу Shahed-136/131. Атака відбувалася із трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, мис Чауда, Курськ.

Усього зафіксовано пуски 44 "шахедів". Основний напрямок — південні райони Одещини, портова інфраструктура регіону. Силам ППО вдалося збити 32 "шахеди".

Нагадаємо, раніше голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомляв, що двоє чоловіків із Рені у важкому стані, в палаті інтенсивної терапії. Сьогодні їх транспортують в Одесу. Четверо інших в стані середньої важкості, продовжують лікування в Рені. Постраждалому з Ізмаїла надали медичну допомогу в лікарні — чоловік уже вдома.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2023 12:20