Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Військові пояснили, чи вплинув збій роботи "Київстару" на ситуацію на фронті

Військові на лінії фронту використовують дещо інший зв'язок. У зв'язку з цим масштабний збій у мобільного оператора "Київстар" не став перешкодою для них.

Про це розповів начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"На лінії фронту військові користуються дещо іншим зв'язком. На цей момент це не має впливу на ситуацію, на дії військовослужбовців абсолютно", — зазначив він.

За його словами, для цивільних громадян це, можливо, приносить незручності, а ось для військовослужбовців це не має жодного значення.

Фітьо також наголосив, що за будь-якого кращого випадку українські військові переходять до атак, покращують своє тактичне становище.

"Це важка, кропітка робота наших захисників, і, відповідно, зараз вона приносить непоганий результат", — додав він.

Як відомо, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на одного із національних операторів мобільного зв’язку "Київстар". Одна з версій — хакерська атака спецслужб Росії.

Нагадаємо, вранці вівторка, 12 грудня, у роботі українського оператора "Київстар" стався масштабний збій. Користувачі повідомляли про відсутність зв'язку та інтернету. Крім того, не працює сайт оператора.

Як повідомили ЗМІ, причиною масового технічного збою в роботі мобільного оператора стала хакерська атака на ядро мережі. У мережі раніше публікували інформацію про обшуки правоохоронців у "Київстар", однак джерела видання її не підтвердили.

Також після масштабного збою в "Київстар" внаслідок хакерської атаки, співзасновник Monobank Олег Гороховський повідомив про DDoS атаки на їхню систему.

Варто відзначити, що услід за збоями у роботі мобільного оператора "Київстар", виникли й проблеми у його конкурентів з Vodafone. Додаток компанії не працював належним чином.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 16:40