Фото: операція ГУР. Джерело: скріншот з відео

Військові розповіли цікаві подробиці операції ГУР на Тендрівській косі

Бійці Головного управління розвідки Міністерства оборони України, крім відомих операцій, виконали на Тендрівській косі, що розташована у північній частині Чорного моря, низку таємних завдань, які спрямовані на довгу перспективу.

Про це в ефірі телемарафону заявив очільник Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко.

"Було заявлено, що там виконали ряд таємних завдань. Завдання, які покладалися на бійців мали б дати довгострокову перспективу. Розуміємо, що Чорне море ворог зараз не контролює настільки, наскільки він міг робити це рік тому. Це пов'язано з ударами по системах ППО, які там розташовані, і удари по аеродромах", — наголосив він.

Тендрівська коса

Джерело: google.com/maps

За його словами, важливу роль відіграють удари по російських військових кораблях та додав, що відповідні операції вимагають ретельної попередньої розвідки, що свідчить про наявність потужної української агентурної мережі в окупованому Криму.

"Це означає, що є наша хороша агентурна мережа в Криму. Вона дає можливість знати, де є "сліпі "плями" у російській системі контролю за морем", — додав Тимочко.

Зазначимо, що Тендрівська коса — це вузький острів завдовжки близько 65 кілометрів та завширшки до 1,8 кілометра. Коса розташована у північній частині Чорного моря, неподалік українського Криму.

Що відомо про операцію ГУР на Тендрівській косі

У ніч на 6 серпня спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру Головного управління розвідки Міністерства оборони реалізували операцію на Тендрівській косі. Внаслідок операції було знищено велику кількість ворожої техніки.

Як зазначає прес-служба ГУР, вночі десантна група спецпризначенців висадилась на Тендрівській косі та знищила ворожу броньовану техніку, зокрема МТ-ЛБ, комплекс РЕБ противника, а також зруйнувала фортифікаційні укріплення росіян. Під час бою російські загарбники зазнали втрат серед особового складу — точна кількість уточнюється.

У ГУР нагадали, що це не перший успішний активний захід спецпризначенців на окупованій росіянами Тендрівській косі. Відповідні дії — лише частина масштабного плану Сил безпеки та оборони України, реалізація якого триває.

Нагадаємо, раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомляв, що після повітряного удару по аеродрому "Оленья" окупанти зробили запит щодо посилення протиповітряної оборони. Для захисту інфраструктури окупанти планують нарощувати підручні засоби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2024 10:23