Фото: Андрій Юсов. Джерело – "АрміяInform"

"Вий стояв знатний": у ГУР розповіли про переполох у росіян після удару по "Оленьї"

Після повітряного удару по аеродрому "Оленья" окупанти зробили запит щодо посилення протиповітряної оборони. Для захисту інфраструктури окупанти планують нарощувати підручні засоби.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Є інформація, щодо запиту про посилення ППО. Йдеться про "Панцир", якщо ми говоримо про "Оленья". І в цілому активно використовуються інші, зокрема гумові пристрої для захисту винищувачів і стратегічної авіації. Зокрема, йдеться про покришки. Ось так вони захищають. І в принципі вони збираються нарощувати ці підручні засоби, те, що можна робити без якихось високих сучасних технологій", — наголосив Юсов.

За його словами, після ураження аеродрому "на болотах вий стояв знатний", адже такі удари є дуже чутливими для Москви. Юсов також додав, що літаки, які зазнали ушкоджень на аеродромі "Оленья", були справними та безпосередньо брали участь в завданні ударів по території України. 

Раніше, а саме 30 липня, Юсов повідомляв, що внаслідок атаки на військовий аеродром "Оленья" у Мурманській області Російської Федерації були пошкоджені два стратегічні бомбардувальники Ту-22М3. Йдеться про борти №33 та №31.

"Щоб сказати про точну серйозність ушкодження треба більше часу. Але попередньо можемо сказати, що борт №33 має пробоїни верхньої частини фюзеляжу, а борт №31 теж певні ушкодження корпусу", — казав Юсов.

Представник ГУР зауважував, що, за попередньою оцінкою, окупантам може знадобитись щонайменше кілька місяців для відновлення цих літаків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рашисти на аеродромі "Моздок" тримають шість стратегічних бомбардувальників Ту-22М3. Загалом в окупантів є 30 таких літаків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2024 01:29