Фото: ілюстративне. Джерело: Аеророзвідка

Військовий розповів про нову тактику окупантів на фронті: скидають в окопи дрони з хімічною зброєю

Російські загарбники активно застосовують хімічну зброю на передовій. Через такі дії в окремих випадках українські військові змушені відходити назад.

Про це в інтервʼю "Українській правді" повідомив заступник начальника розвідки батальйону "Вовки Да Вінчі" й один із його лідерів Сергій Філімонов.

За словами військового, росіяни запускають у бік українських позицій одразу декілька дронів. Перший — скидає в бліндаж чи окоп газ хлорпікрин, через який наші бійці розпочинають задихатися та залишають укриття.

"Коли ти вилазиш із бліндажа — вони кидають гранати та скидають ВОГи. Якщо є поранені або вбиті — ви змушені робити евакуацію. Коли ви робите на позиціях евакуацію, то в цей момент вони розпочинають робити "м'ясний штурм", — пояснив Філімонов.

Якщо рашистам вдається досягнути успіху у своїх штурмових діях, вони займають ті самі бліндажі ЗСУ, які попередньо закидали хімікатами. Наші ж військові через це відходять на 50-100 метрів у інший бік і знову риють для себе окопи.

"Поки ви копаєтеся — вони знову стріляють дронами", — додав боєць.

Нагадаємо, у серпні командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявляв, що російська армія застосовувала на Запорізькому напрямку хімічні боєприпаси, порушуючи всі Конвенції. Це відбулося в районі населеного пункту Новоданилівка.

Днями стало відомо, що Збройні сили України прорвали першу лінію оборони ворога Півдні країни й продовжують просуватися вперед. Однак військові вважають, хоч на другій лінії оборони російських окупантів щільність мінних полів менша, ніж на першій, вона може містити мережу підземних лабіринтів.

За даними видання The New York Times, російська армія намагається будь-якими засобами зупинити контрнаступ ЗСУ у Запорізькій області, а тому змінила тактику — тепер ворог підпалює свої мінні поля. Росіяни заливають легкозаймистою речовиною території, де розташовані мінні поля, а при спробах розмінування скидають з дронів гранати, "викликаючи море вогню та вибухів"

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2023 09:19