Фото: АрміяInform

Окупанти знову застосували хімічні боєприпаси: де вгатив ворог забороненою зброєю

Російська армія застосувала на Запорізькому напрямку хімічні боєприпаси. На щастя, від удару люди не постраждали.

Про це повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Ворог, в порушення всіх Конвенцій, продовжує використовувати хімічні боєприпаси. Минулої доби противник у районі населеного пункту Новоданилівка здійснив два артилерійських обстріли з РСЗВ боєприпасами, які містять хімічну речовину (імовірно хлорпікрин)", — йдеться у повідомленні.

За словами Тарнавського, інформація про постраждалих не надходила. Водночас військовий наголосив, що росіяни намагаються зробити все, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ.

"Росіяни намагаються робити все, щоб зупинити наш рух. Але в них не вийде", — сказав він.

Додамо, хлорпікрин є надзвичайно шкідливою для людини речовиною. Він може подразнювати легені, очі та шкіру, а також викликати блювоту, спричиняти отруєння. Конвенція про хімічну зброю забороняє виробництво і використання цієї речовини під час бойових дій.

Нагадаємо, у червні на Донецькому напрямку російські окупанти застосували проти військових Збройних сил України хімічні боєприпаси. Це сталося неподалік міста Мар'їнка. Тоді зафіксували факт скидання на одну з позицій забороненого хімічного боєприпасу задушливої дії. Щоправда, вітер був у бік противника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 17:12