Фото: ДПСУ

Рашисти здійснили хімічну атаку на Авдіївському напрямку: чи вдалось відбити штурм окупантів

Попри хімічну атаку прикордонники спільно зі Збройними силами України відбили штурм противника на Авдіївському напрямку. Бій тривав близько десяти годин.

Про це повідомляє ДПСУ у Telegram.

За інформацією прикордонників, штурму українських позицій передував артилерійський обстріл. 

"Боєприпаси з аерозолями дратівливої дії ворожі сили скидали з безпілотників. Далі окупанти за підтримки танків та броньовиків пішли в атаку", — йдеться у повідомленні.

У ДПСУ заявили, що бій тривав близько десяти годин. За цей час наші захисники знищили 30 загарбників, два танки, бойову машину піхоти та бронетранспортер.

Ситуація на фронті

В ніч на 26 травня російські терористи завдали чергового ракетного та авіаційного ударів "шахедами" по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Загалом протягом минулої доби противник завдав чотирьох ракетних ударів. Є влучання ракетою із С-300 по дамбі в районі Карлівки Донецької області. Внаслідок цього є велика загроза підтоплення інших населених пунктів, що поруч.

Крім того, ворог завдав 55 авіаційних ударів. Зокрема, було застосовано 36 іранських ударних БпЛА Shahed — усі ці повітряні цілі були знищено. Зафіксовано і 19 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Нагадаємо, Росія використовує води Каспію, аби отримувати зброю з Ірану. Країни Заходу не можуть перешкодити цьому.

Водночас російські кораблі переправляють велику кількість іранських артилерійських снарядів та інших боєприпасів через Каспійське море. Іранським озброєнням поповнюють війська РФ, які воюють в Україні. Згідно з офіційними даними та документами, за останні шість місяців вантажні кораблі перевезли понад 300 000 артилерійських снарядів і мільйон боєприпасів з Ірану в Росію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2023 16:50