Скріншот з відео

Атаку безпілотників на Кремль могли організувати українські спецслужби, — NYT

Американські офіційні особи заявили, що атака безпілотників на Кремль на початку травня, ймовірно, була організована одним зі спеціальних військових або розвідувальних підрозділів України. Адміністрація Байдена стурбована цією інформацією.

Про це пише The New York Times.

Розвідувальні служби США достовірно не знають, який підрозділ ЗСУ здійснив атаку. Також незрозуміло, чи знав про операцію президент України Володимир Зеленський або його високопосадовці. Деякі чиновники вважають, що Зеленський про атаку не знав.

Офіційні особи США кажуть, що їхній рівень впевненості в тому, що український уряд безпосередньо санкціонував атаку безпілотника на Кремль, є "низьким". Це пояснюють тим, що розвідувальні служби поки не мають конкретних доказів того, які урядовці, українські підрозділи чи оперативники були залучені.

"Схоже, що ця атака була частиною серії операцій, які викликали дискомфорт у чиновників Сполучених Штатів — найбільшого постачальника військового обладнання для України. Адміністрація Байдена стурбована ризиком того, що Росія звинуватить офіційних осіб США та помститься, поширивши війну за межі України", — пише видання.

Вибухи біля Кремля

У середу, 3 травня, близько 03:00 ночі біля стін Кремля у Москві пролунали два вибухи. У прес-службі президента Росії Володимира Путіна заявили, що російські військові та спецслужби вивели з ладу два дрони, які нібито хотіли атакувати Кремль.

У соціальних мережах поширюють відеозапис нібито удару безпілотного літального апарату по Кремлю. Речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путіна у Кремлі під час інциденту не було, він перебував на своїй дачі у Підмосков'ї. 

Президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона не причетна до ударів безпілотниками по Кремлю. Він вкотре наголосив, що Збройні сили України використовують зброю для захисту своєї території. 

Нагадаємо, в Офісі президента проаналізували відео з вибухами безпілотників у центрі Москви й назвали цю ситуацію інсценуванням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 13:13