Фото: НУБіП

Викладача столичного університету звинуватили у катуванні тварин: подробиці скандалу

Під час занять на факультеті ветеринарної медицини НУБіП викладач Роман Бокотько продемонстрував на живій тварині без використання анестезії механізми рефлекторної зупинки дихання під впливом аміаку на рецептори слизової оболонки органів. 

Про це повідомили на сторінці громадської організації URSA, створеної для захисту прав тварин в Україні.

Згідно із ст. 26 Закону України про захист тварин від жорстокого поводження, заборонено проведення на тваринах демонстрацій у навчальних цілях, якщо вони можуть бути проведені на неживих об’єктах, зокрема демонстрації рефлекторної діяльності організму.

Проте саме цей експеримент на живому кролі під час заняття показував своїм студентам викладач НУБіП України Роман Бокотько. Результати експериментів опублікували на сайті університету та в Facebook.

"Студенти університету неодноразово просили викладачів припинити знущання з тварин, спираючись на те, що навіть у підручниках зазначено, що всі дослідження на живих істотах мають проводитись під анестезією, чого викладачі не дотримуються і регулярно катують тварин для експериментів. У відповідь на свої прохання студенти чули відмову від викладачів, "бо тільки так можна навчитися", — розповіли в URSA.

Нагадаємо, у Києві від власниці забрали маленьке цуценя, адже жінка знущалася з собаки, прив’язувала її до батареї, била та поїла горілкою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.03.2023 17:00