Фото: Служба безпеки України

Викрадали людей та вимагали гроші за "мирне" врегулювання спорів: правоохоронці затримали банду рекетирів у Запоріжжі

Служба безпеки України (СБУ) спільно з Національною поліцією нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Запоріжжя. Зловмисники "вибивали" з людей неіснуючі борги, а у разі відмови платити — викрадали своїх жертв та відвозили їх до покинутої будівлі.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Telegram-каналі. 

Зазначається, що зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації, після чого вимагали від потерпілих гроші за "мирне" врегулювання спору. У багатьох випадках одноразовий "платіж" переростав у щомісячну "данину". Тих, хто відмовлявся платити, банда рекетирів силоміць відвозила до покинутої будівлі. Там зловмисники жорстоко били людей та погрожували їм "повільною" смертю.

Лідера бандитського угруповання і двох його активних учасників співробітники СБУ затримали "на гарячому", коли вони "вибивали" неіснуючий борг у чоловіка. Виявилося, що рекетири тримали потерпілого у напівзруйнованій будівлі на території міського парку.

За даними слідства, банду організував запорізький кримінальний авторитет, який понад 20 років провів у тюрмі за особливо тяжкі злочини, у тому числі розбій та викрадення людей. До складу угруповання він залучив понад десять осіб, більшість з яких вже неодноразово відбувала покарання за нанесення тілесних ушкоджень та вимагання.

"Застосовуючи розбійні напади на громадян, зловмисники намагались поширити свій вплив на території міста та інші райони області", йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів вилучено зброю, наркотики та гроші, одержані злочинним шляхом. Наразі організатору банди та двом його спільникам повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує до п'ятнадцяти років тюрми.

Нагадаємо, днями СБУ затримала екс-чиновницю із Херсона, яка допомагала рашистам в місті під час його окупації. Вона віддала росіянам автопарк карет швидкої допомоги для депортації українських дітей до Росії. Правоохоронці затримали жінку на прикордонному пункті пропуску "Краківець" на Львівщині, коли вона намагалася виїхати до ЄС. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.01.2024 12:33