Фото: СБУ

Охоронець дитсадка у Запорізькій області виявився агентом воєнної розвідки РФ: йому загрожує довічне ув'язнення

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала агента воєнної розвідки Росії, який наводив російські ракети на будинки мирних українців у Запорізькій області, а саме у селищі міського типу Степногірськ Василівського району.   

Про це повідомили в СБУ та Офісі генерального прокурора.

Зазначається, що коригувальником ворожого вогню виявився охоронець місцевого дитсадка. Завдяки роботі зловмисника російські загарбники обстріляли житлові будинки у селищі Степногірськ напередодні 2024 року. Тоді внаслідок ворожого удару загинув 43-річний чоловік, а багато приватних будинків були пошкоджені або повністю зруйновані.

Слідство встановило, що у грудні минулого року чоловік був дистанційно завербований через знайому жительку із Василівки, яка після повномасштабного вторгнення залишилась на тимчасово окупованій території Запорізької області та усіляко підтримувала збройну агресію проти України.

За домовленістю підозрюваний повинен був збирати інформацію про місця дислокації та переміщення Сил оборони та військової техніки на Запорізькому напрямку. Крім того, він коригував ракетні удари росіян по цивільній та критичній інфраструктурі регіону. Дані через свою "однодумницю" передавав російським кураторам.

Зрадника та колаборанта затримали у його власному помешканні. Під час обшуку у нього вилучено мобільний телефон, який він використовував для спілкування з російськими спецслужбами. Наразі чоловіку повідомлено про підозру. Він перебуває під вартою. Фігуранту загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, днями контррозвідка СБУ затримала ще одного агента Головного управління генерального штабу збройних сил Росії, який діяв у Запоріжжі. Він намагався виявити та передати агресору геолокації місцевих підприємств оборонно-промислового комплексу України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 16.01.2024 11:58