Фото: Facebook Олексія Талая

Викрадення українських дітей: білоруський спортсмен-паралімпієць організував схему вивезення неповнолітніх в Білорусь

Майстер спорту Білорусі з плавання Олексій Талай організовує викрадення дітей із окупованого сходу України до Білорусі. Він є членом національної паралімпійської збірної Білорусі.

Про це повідомляє Центр національного спротиву. Активісти стверджують, що окупанти продовжують викрадати неповнолітніх з тимчасово окупованих територій України.

"За даними нашого підпілля, до цього, зокрема, причетний генеральний директор російського "благодійного фонду" "Поверь в себя" Талай Олексій Костянтинович (майстер спорту з плавання, член національної паралімпійської збірної команди РБ). Дана особа безпосередньо організовує вивезення дітей із ТОТ сходу України до республіки Білорусь", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 14 травня повідомляв, що Росія незаконно вивезла з тимчасово окупованих територій України понад 19 тисяч дітей. За його словами, у захоплених регіонах перебувало щонайменше 200 тисяч українських дітей.

Станом на початок травня у Росії перебували близько 24 тисяч цивільних заручників з України. Про це свідчать дані Єдиного реєстру зниклих безвісти, який запрацював 2 травня.

Центр протидії дезінформації до Міжнародного дня захисту дітей провів аналітичне дослідження про примусову депортацію та викрадення українських дітей Російською Федерацією. За його висновками, після початку повномасштабного вторгнення Росії діти стали фактично військовим трофеєм окупаційних військ, а Кремль почав використовувати їх виключно в пропагандистських цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2023 22:47