Вім Вендерс: «Це переломний момент для кінематографа»

16 ТРАВНЯ 2018 09:00

Вім Вендерс - знову у французьких Каннах. Про фестиваль, на якому в різні роки були представлені дев'ять його кінострічок, а одна з них – «Париж, Техас» - отримала «золоту пальмову гілку», культовий режисер знає якщо не все, то дуже багато чого. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Відмова від участі компанії Netflix, жіночий марш по червоній доріжці - ці та інші безпрецедентні події, на думку німецького класика, зробили кіноогляд нинішнього року особливим.

«Тут панує інша атмосфера. Відсутність Netflix і конфлікт, який з цим пов'язують, відчуваються. Напруга витає в повітрі. Рух MeToo добре представлено. На щастя, це так. І багато фільмів відображають реально існуючі теми, реальні конфлікти. Це найсерйозніший фестиваль, ніж коли-небудь. Але я прийшов до висновку, що настав якийсь переломний момент. Кінематограф хворий. І справа тут не тільки в конфлікті з Netflix. Світові дистриб'ютори борються, борються за виживання. Це величезне потрясіння для кіно. У наступному році ми побачимо, до чого все це призведе», - говорить режисер.

Суспільство, 16.05.2018 09:00