Фото: Pixabay

Випередила Китай: Індія стала найбільш густонаселеною країною у світі

Індія стала найбільш населеною країною світу, обігнавши Китай майже на 3 мільйони осіб.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дані Організації об’єднаних націй (ООН).

За даними ООН, на середину 2023 року населення Індії перевищило 1,429 млрд, що трохи більше, ніж у Китаї (1,426 млрд). Сполучені Штати займають третє місце з чисельністю населення в 340 мільйонів.

Представники ООН з питань населення заявили, що наразі неможливо визначити точну чисельність населення Індії та Китаю, оскільки останній перепис в Індії проводився у 2011 році, а наступний, який мав відбутися в 2021 році, був відкладений через пандемію Covid-19.

Очікується, що Індія, де половина населення молодша за 30 років, у найближчі роки стане найбільшою економікою світу, що зростатиме найшвидше. 

"Зростання чисельності населення додасть уряду прем'єр-міністра Нарендри Моді нагальності у створенні робочих місць для мільйонів людей, які виходять на ринок праці. Очікується, що Індія, де половина населення — це люди віком до 30 років, стане найбільшою економікою світу, що зростатиме найшвидше в найближчі роки", — йдеться в повідомленні.

Поки що це стосується і Китаю, але очікується, що це зміниться, оскільки, за прогнозами, населення Індії продовжить зростати і досягне 1,668 мільярда до 2050 року, а населення Китаю скоротиться приблизно до 1,317 мільярда.

Нагадаємо, раніше Україна через розв’язану росіянами війну опинилася на передостанньому місці в рейтингу найбезпечніших держав з індексом 75,1. Водночас Росія посіла останню сходинку. У 2021 році Київ увійшов у топ-100 розумних міст світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.04.2023 13:15