Фото: lavra.ua

Віряни УПЦ МП влаштували сутички з поліцією на території Лаври (відео)

Активісти Української православної церкви Московського патріархату влаштували провокації на території Києво-Печерської лаври. Вони спровокували сутички з поліцією, яка забезпечувала правопорядок.

Відео протистоянь публікують у соцмережах.

Учасники так званого "молитовного стояння" забарикадувалися на території Нижньої лаври. Активісти УПЦ МП нарікають, що поліція не пускає туди священників. Водночас Господарський суд Києва визнав, що перебування священників на цій території є незаконним, адже підтвердив рішення заповідника розірвати договір про безоплатне користування державним майном із УПЦ МП. 

Доступ вірян обмежили, оскільки вони заважали комісії Мінкульту приймати майно. Рішення забарикадуватися було ухвалено саме ними, поліція людей на території лаври не зачиняла.

Нагадаємо, у четвер, 10 серпня, адміністрація заповідника повідомила, що з 7:00 11 серпня на територію Нижньої лаври тимчасово припинять доступ відвідувачів. Дане рішення не стосується священників, ченців та працівників чоловічого монастиря.

11 серпня у кількох приміщеннях на території Києво-Печерської лаври забарикадувалися сторонні особи. На місці працюють правоохоронці. Адміністрація заповідника ухвалила рішення тимчасово закрити доступ до Нижньої лаври для відвідувачів. У трьох будівлях на території Лаври впродовж останніх днів перебували невідомі особи, які не є ні ченцями, ні вірянами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.08.2023 17:59