Рекордсмен Карбон. Джерело: Facebook-сторінка Лани Вєтрової

Вівчарка з Києва стала рекордсменкою України за кількістю нагород

У четвер, 30 листопада, в Києві німецька вівчарка, 4-річний Карбон, до своїх численних нагород отримає ще один титул — рекордсмен України. Зараз у списку його досягнень 35 найпрестижніших титулів, завойованих у 20 країнах світу.

Про це розповіла керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

"Перелік усіх його титулів займає більше піваркуша. Це — чемпіонства у найпрестижніших міжнародних екстер’єрних виставках, де Карбон підіймався на першу сходинку", — йдеться у її дописі.

Тренування у пса щодня. Карбон бере уроки із захисту, послуху, слідової роботи, рингової підготовки.

"В Україні Карбон не пропускав жодного конкурсу, потім був його перший виїзд за кордон, і перша перемога на виставках у Молдові та Румунії. Так розпочалась його виставкова кар’єра", — розповіла очільниця Національного реєстру рекордів України.

Його господарка, киянка Оксана Тонкаль, стверджує, що тепер для Карбона настав час, щоб його оцінили не лише за красою хвоста чи шерсті, а й за розум, якого у Карбона багато.

"Але, як і кожен собака, він має свій характер.  І для того, щоб перемагати не лише серед гарних, а й серед розумних, насамперед потрібно рахуватися з його характером", — зазначила вона.

Те, що вміє Карбон, можна побачити під час рекорду, який відбудеться 30 листопада 2023 року о 13.00 на DogWin, на майданчику для муштрування собак.

Нагадаємо, що в Дніпрі працює пес-таксист на ім'я Бені. Він щоразу вирушає на замовлення разом зі своїм власником-водієм Олексієм Поханичем. Вони переїхали до Дніпра із Харкова через обстріли. Пес боявся залишатися вдома один, тож господар вирішив брати чотирилапого із собою на роботу. Спочатку чоловік таксував з собакою, не повідомивши керівництво, та згодом один з пасажирів поскаржився на нього. Служба таксі провела опитування серед клієнтів, чи не проти вони, щоб водій їздив з собакою. Люди проголосували "за" такого супутника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.11.2023 01:45