Фото: СБУ

Вивозить українське зерно з Маріуполя: "главі уряду ДНР" повідомили про підозру

Служба безпеки продовжує викривати злочини керівництва окупаційних адміністрацій у тимчасово окупованих районах півдня та сходу України. Днями слідчі СБУ повідомили про підозру підсанкційному "голові уряду ДНР" — громадянину Росії Віталію Хоценку. 

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Хоценко входить до найближчого оточення терориста Пушиліна, який безпосередньо сприяв його призначенню на цю посаду в червні 2022 року. Фігурант виконує завдання Москви щодо матеріально-технічного забезпечення бойовиків, які беруть участь у війні проти України. 

Окрім цього, він відповідає за вивезення українського зерна, вугілля та граніту з Маріупольського порту до РФ. Хоценко є й одним з ключових організаторів фейкового референдуму щодо "приєднання" захопленої території Донеччини до складу Росії.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Наразі зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині сходу України. Втім, СБУ знає про його місцеперебування, маршрути переміщення та провацює над притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, у Харкові контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного російського агента в ході масштабної спецоперації. Зловмисник готував теракти проти військовослужбовців Сил оборони, які перебувають на території міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2023 17:46