Фото: Офіс президента

Візит Зеленського до Ізраїлю: у ЗМІ назвали ймовірну дату

Президент України Володимир Зеленський може відвідати Ізраїль із робочим візитом вже на початку наступного тижня. Ймовірно він відбудеться у понеділок, 6 листопада.

Про це повідомляє ізраїльський "12 канал" із посиланням на дипломатичні джерела.

За інформацією журналістів, зараз тривають переговори між двома державами щодо можливості такого візиту. 

"На даному етапі всі деталі ще не узгоджені, але ми можемо побачити, що український президент приземлиться в Ізраїлі вже в понеділок або вівторок", – йдеться у повідомленні.

Видання зауважує, що Україна пропонувала організувати візит Зеленського в Ізраїль одразу після трагічних подій 7 жовтня. Тоді офіційний Єрусалим відмовив під проводом того, що це невідповідний час. 

"Приїзд Зеленського до Ізраїля, і очікувана його фотографія з ізраїльською політичною елітою, включаючи прем’єр-міністра Нетаньяху та президента Герцога, передасть світові своєрідне послання єдності, згідно з яким цивілізований світ, який зазнає нападів, виступає проти менш цивілізованого світу, що атакує. Очікується, що це буде своєрідний фронт перед російсько-іранською віссю, тому візит має важливе дипломатичне значення", — зазначає видання.

Водночас Спікер МЗС України Олег Ніколенко у коментарі виданню NV заявив, що відомство зараз не коментує закордонні відрядження президента. Особистий прес-секретар президента Сергій Никифоров також заявив, що від початку повномасштабної війни графік Зеленського не підлягає анонсуванню.

Нагадаємо, раніше The Times of Israel повідомляв, що Ізраїль відповів відмовою на запит Офісу президента щодо прохання про офіційний візит Володимира Зеленського до цієї країни. Український президент висловив підтримку ізраїльському народу після нападу бойовиків ХАМАСу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.11.2023 23:17