Фото: ДБР

У Києві прокурор забрав собі 4 млн грн з речдоків і перестав ходити на роботу

Співробітники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо прокурора однієї з районних окружних прокуратур Києва. Посадовець привласнив понад чотири мільйони гривень, які були вилучені під час слідчих дій.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, обвинувальний акт щодо підозрюваного було направлено до суду. Так, торік у серпні фігурант здійснював нагляд у кримінальному провадженні щодо приватного підприємства.

У ході обшуків він вилучив у комерсанта чотири мільйони 242 тисячі гривень у різній валюті. Втім, замість передачі грошей на належне збереження прокурор привласнив кошти собі.

"Після цього він перестав ходити на роботу та не з’являвся за адресою, вказаною як фактичне місце проживання", — зауважили в ДБР.

Прокурора звинувачують у зловживанні службовим становищем при заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Наразі фігурант звільнений з органів прокуратури. За цей злочин екс-прокурору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. Варто наголосити, що процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

Прокурор привласнив чотири мільйона

Фото: ДБР

Нагадаємо, у червні співробітники Бюро повідомили про підозру начальнику Миколаївського квартирно-експлуатаційного управління. Його підозрюють у привласненні понад 10 мільйонів гривень, які були спрямовані на оборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.09.2024 03:49