Фото: ДБР

Змушував працювати засуджених на комерсантів: на Львівщині ДБР викрило посадовця Мін’юсту

На Львівщині Державне бюро розслідувань викрило керівника міжрегіонального управління Мін'юсту. Він за хабарі змушував працювати засуджених на комерсантів.

Про це повідомляє прес-служба Бюро.

У відомстві зазначили, що працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, яке опікується шістьома областями України. Посадовець за винагороду дозволяв підприємцям "безплатно" використовувати ув’язнених у виробництві їх продукції.

На Львівщині Державного бюро розслідувань викрило керівника міжрегіонального управління Мін'юсту

Фото: ДБР

Зокрема, у липні цього року до чиновника звернувся комерсант, який займається заготівлею лісу. Він запропонував налагодити обробку деревини в цеху, що діє на території одного з виправних закладів Львівщини. Посадовець відповів, що підприємець зможе користуватися потужностями цеху та використовувати працю засуджених, якщо платитиме йому від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини.

"Абонплата" з липня по вересень склала понад дві тисячі євро. Після отримання неправомірної вигоди його затримали правоохоронці та вилучили кошти", — йдеться у повідомленні ДБР.

На Львівщині Державного бюро розслідувань викрило керівника міжрегіонального управління Мін'юсту

Фото: ДБР

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань спільно з управлінням внутрішньої безпеки Міністерства оборони України повідомили про підозру у недбалому ставлені до служби одному з колишніх високопосадовців Міноборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.09.2024 13:59