Фото ілюстративне зі соцмереж

"Нагрів" державу на понад мільярд гривень: ДБР повідомило про підозру чиновнику Міноборони через махінації з паливом

Працівники Державного бюро розслідувань спільно з управлінням внутрішньої безпеки Міністерства оборони України повідомили про підозру у недбалому ставлені до служби одному з колишніх високопосадовців Міноборони.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, йдеться про посадовця департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ.

Так, слідство встановило, що після початку повномасштабної російсько-української війни колишній високопосадовець Міноборони закупив на потреби війська паливно-мастильні матеріали, протиправно включивши в оплату податок на додану вартість. Таким чином сума збитків склала майже 1,2 мільярда гривень.

"Вже колишньому посадовцю повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України)", — йдеться у повідомленні.

За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років. Зокрема, наразі було подано клопотання до суду щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Водночас триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР повідомляли про підозру командиру військової частини та його заступнику, а також двом підприємцям. Їм інкримінують махінації з генераторами, які були закуплені для військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.09.2024 12:45