Фото: соцмережі

Влада Іраку розблокує Telegram: що стало передумовою

Ірак розблокує застосунок для обміну повідомленнями Telegram, доступ до якого раніше був обмежений. Компанія висловила повну готовність спілкуватися з відповідними органами влади.

Про це повідомляє Reuters.

Раніше Багдад заблокував застосунок, посилаючись на проблеми безпеки й витоку даних офіційних державних установ і громадян. У заяві міністерства зв'язку Іраку йдеться, що рішення про зняття заборони було прийнято після того, як компанія, що володіє платформою, відповіла на вимоги органів безпеки, які закликали її розкрити суб'єктів, що допустили витік даних громадян.

Зазначається, що застосунок широко використовується в Іраку для обміну повідомленнями, а також як джерело новин і для обміну контентом. Крім того, деякі канали в Telegram містять велику кількість персональних даних, включаючи імена, адреси та родинні зв'язки іракців.

У відповідь на запит Reuters член прес-служби Telegram повідомив, що публікація приватних даних без згоди користувача заборонена умовами надання послуг Telegram, і такий контент регулярно видаляється модераторами.

"Ми можемо підтвердити, що наші модератори видалили кілька каналів, які поширювали персональні дані. Однак ми також можемо підтвердити, що у Telegram не запитували жодних приватних даних користувачів і що вони не були поширені", — заявили в Telegram.

Нагадаємо, колишній очільник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважав головною проблемою у роботі месенджера Telegram відсутність комунікації із його представниками. Мінкульт мав намір зібрати експертну групу з питання роботи месенджера в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.08.2023 11:36