Фото: Facebook Сергія Попка

Влада повідомила, через який повітряний об'єкт у Києві та області оголошували останню тривогу (оновлено)

Вдень 1 березня у Києві та області була оголошена повітряна тривога через нерозпізнаний повітряний об’єкт. За попередніми даними, це була куля невеликого розміру.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

"Ймовірно, вона була запущена з північного напрямку в бік Києва. На цей час об’єкт не становить загрози. Впроваджені відповідні заходи для його ліквідації", — зазначив він.

Оновлено 14:42. У КМВА повідомили, що причиною останньої повітряної тривоги в Києві був ворожий БпЛА, а не повітряна куля, як повідомлялося раніше. Вказується, що ідентифікацію об'єкта вдалося здійснити після його ураження.

Навіщо РФ запускає повітряні кулі в Україну

Раніше британська розвідка повідомляла, що запускання повітряних куль потрібне рашистам для того, аби дізнатися дані про українські системи ППО.

"Ймовірно, вони являють собою нову тактику Росії, щоб отримати інформацію про українські системи ППО та змусити українців витратити цінні запаси ракет "земля-повітря" та боєприпасів", — вказувала британська розвідка.

До того ж розвідники вважають, що таку ж повітряну кулю могли зафіксувати й на території Молдови, через що країна закривала свій повітряний простір.

Нагадаємо, що Росія вперше запустила по Україні повітряні кулі з кутовими відбивачами 12 лютого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2023 13:43