Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Вночі рашисти вдарили "шахедами" по Одещині: є загиблий

Вночі 7 грудня російські терористи упродовж майже двох годин атакували ударними безпілотниками Ізмаїльський район. Наші Сили протиповітряної оборони збили більшість "шахедів", проте, на жаль, є влучання.

Про це повідомляє голова Одеської військової адміністрації Олег Кіпер.

За його словами, окупанти прицільно атакували саме припортову інфраструктуру Подунавʼя. Пошкоджено складське приміщення, елеватор та вантажівки.

"Водій однієї з фур загинув. На місці сталася пожежа, яку оперативно ліквідували співробітники ДСНС", — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що рашисти випустили по Україні кілька груп ударних дронів-камікадзе. У низці областей оголошували небезпеку та лунали сирени. "Шахеди" рухалися з південних областей у бік північних. Повітряні сили ЗСУ повідомляли про загрозу для Одещини, Кіровоградщини, Черкащини, Вінниччини та Хмельниччини. Після першої години ночі у Хмельницькій області було чутно вибухи під час повітряної тривоги. Всього було зафіксовано пуски 18 "шахедів". Силами ППО знищено 15 ударних БпЛА противника.

Нагадаємо, російські війська останніми тижнями часто запускають дрони-камікадзе у напрямку Хмельницької області. Найчастіше безпілотники летять у напрямку Старокостянтинова. Напередодні рашисти атакували Україну безпілотниками з мису Чауда (Крим) і Курської області Росії. Усього зафіксовано пуски 48 ударних БпЛА Shahed-136/131. У результаті протиповітряного бою сили та засоби Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України, знищили 41 ударний БпЛА противника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 08:54