Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Вночі у Москві пролунав вибух: влада повідомила про атаку безпілотника

Вночі 28 липня мер Москви Сергій Собянін повідомив про атаку безпілотника. Переконує, що російські військові збили дрон.

Про це Собянін написав у Telegram. Він зазначає, що руйнувань і постраждалих внаслідок атаки БпЛА немає.

"Вночі була здійснена спроба атаки ворожого безпілотника, який був збитий силами Міністерства оборони", — написав у соцмережах мер Москви.

Водночас у російському Міноборони заявили, що невідомий дрон збили силами ППО.

Атака дронів на Москву 24 липня

Вранці у понеділок, 24 липня, у столиці Росії пролунали вибухи. Влада країни-агресорки заявила про атаку дронів, а мешканці чули "хлопки" одразу у декількох районах. Російські ЗМІ писали, що уламки безпілотника виявлені на Комсомольському проспекті в Москві. Крім того, в одній із будівель повилітали вікна, проїжджа частина була перекрита співробітниками поліції. Відомо, що будинок, у якому повилітали вікна, розташований поряд із будівлею Міноборони РФ. 

Західні ЗМІ вказують, що ця атака була доволі значущою, навіть попри відсутність великих збитків. Це був вже третій випадок, коли у російській столиці траплялася "бавовна" через застосування дронів. 

Ранкову атаку БпЛА прокоментували й в Головному управлінні розвідки України. Представник відомства Андрій Юсов наголосив, що цей процес набиратиме обертів. За його словами, той факт, що вибухи пролунали в безпосередній близькості до адмінбудівель РФ у Москві, свідчить про нездатність Росії контролювати такі обʼєкти та небо над ними.

Нагадаємо, 30 травня Москву та Підмосков'я масово атакували безпілотні літальні апарати. У Московській області вранці було чутно вибухи, працювала ППО, дрони врізалися в багатоповерхівки столиці РФ. У Міноборони Росії назвали Україну винною в "терористичній атаці безпілотними літальними апаратами по об'єктах у Москві". У Шойгу заявили, що в "атаці було залучено вісім безпілотних літальних апаратів літакового типу". Пропагандисти ж стверджують, що дронів було не менше трьох десятків. Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm заявила, що до атаки причетні росіяни, які борються з путінським режимом й постійно перебувають у Російській Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2023 07:18