Волоколамський бунт проти сміття

02 КВІТНЯ 2018 15:18

«Ні сміттєвому геноциду!», «Чисте повітря безцінне!» ...   

Недільний мітинг в Волоколамске з вимогою закрити звалище «Ядрово» зібрав за різними даними від 3 до 6 тисяч обурених городян.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Невдоволення небезпечним сусідством з полігоном побутових відходів посилилося в кінці березня, коли через викид сірководню зі звалища отруїлися кілька десятків дітей. Багато школярів звернулися за медичною допомогою через нудоту, непритомність та інші симптоми.  

«Багатьох жителів будинку просто знудило, у деяких пішла носом кров. Хтось просто не пішов обстежитися», - розповідає учасник акції протесту.  

Місцева влада стверджує: екологічна ситуація у Волоколамську загрози для здоров'я не представляє. Режим НС не оголошувався. Однак місцеві жителі мають іншу думку.  

«Нам встановили в місті чотири лабораторії. Вони завжди показують, що все чудово, що у нас ніякого перевищення немає. А ми всі задихаємося!»- каже  учасниця мітингу.  

Губернатор Московської області взяв ситуацію з «Ядрово» під особистий контроль і розпорядився вирішити питання з неприємним запахом за допомогою дегазації полігону до середини червня.   

Він запевнив, що звалище перестане виділяти токсичний газ.   

У п'ятницю своє невдоволення, що нагромадилося сміттєвими проблемами, висловили також жителі Коломни і Дмитрова.

 

Світ, 02.04.2018 15:18