Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог найактивніший на двох напрямках: де точаться найзапекліші бої

Російські окупанти не полишають спроб вибити підрозділи Збройних сил України із займаних позицій. З початку доби 8 жовтня на фронті відбулося 99 боєзіткнень. Найбільш активно противник діє на Курахівському та Покровському напрямках.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку російські окупанти три рази здійснювали штурми оборонних рубежів українського війська в районах Вовчанська та Стариці. Також противник скинув авіабомбу в районі Малих Проходів.

На Куп’янському напрямку ворог вісім разів атакував позиції ЗСУ у районах Синьківки, Степової Новоселівки, Лозової та Кругляківки. Шість з цих боєзіткнень досі триває. 

На Лиманському напрямку загарбницька армія здійснила десять атак на позиції українців поблизу Макіївки, Греківки, Новосадового та Діброви. Сім боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще три — триває. Крім того, ворог завдав удару некерованими авіаційними ракетами в районі Серебрянського лісництва.

На Сіверському напрямку поблизу населеного пункту Івано-Дар’ївка оборонці української землі відбили одну атаку окупаційної армії.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили три штурми позицій ЗСУ поблизу Калинівки, Часового Яру та Ступочок. Дві атаки ворога відбито, одне боєзіткнення ще триває.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, зосередив свої зусилля в районах Торецька та Неліпівки, де відбулось вісім боєзіткнень, сім з цих атак досі тривають. Ситуація тут контрольована.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вже 19 спроб потіснити українських захисників із займаних позицій в районах населених пунктів Суха Балка, Новоторецьке, Промінь, Сухий Яр, Лисівка, Крутий Яр, Новогродівка та Селидове. Сили оборони стримують натиск та на даний час відбили 12 атак противника, сім боєзіткнень ще тривають. 

На Курахівському напрямку продовжуються бої поблизу Цукуриного, Новоселидівки, Гірника, Максимільянівки, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки, Антонівки та Водяного. У цьому районі за сьогоднішній день вже відбито 14 з 24 атак окупаційної армії.

На Времівському напрямку противник чотири рази атакував українські підрозділи неподалік Богоявленки. Триває одне боєзіткнення.

На Оріхівському напрямку окупанти двічі атакували українських військових поблизу Роботиного та в напрямку Новоданилівки. 

На Придніпровському напрямку загарбники не полишають спроб вибити підрозділи ЗСУ із займаних позицій. Так, за сьогодні вони здійснили три атакувальні дії, на даний час два боєзіткнення продовжуються.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 08.10.24 орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 662 970 (+1340) осіб ліквідовано;
  • танків — 8940 (+7);
  • бойових броньованих машин — 17 740 (+30);
  • артилерійських систем — 19 203 (+47);
  • РСЗВ — 1223;
  • засоби ППО — 973 (+1);
  • літаків — 368;
  • гелікоптерів — 328;
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня — 16 686 (+43);
  • крилатих ракет — 2618 (+3);
  • кораблів/катерів — 28;
  • підводних човнів — 1;
  • автомобільної техніки та автоцистерн — 26 185 (+83);
  • спеціальної техніки — 3373 (+9).

Нагадаємо, що, за інформацією речниці оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасії Бобровнікової, в Торецьку Донецької області ситуація залишається важкою. Російські загарбники зайшли на східну околицю міста. Там бої відбуваються буквально за кожен підʼїзд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2024 16:55