Фото: росЗМІ

Ворог відновив наступ на одному з напрямків: у ЗСУ повідомили про нове загострення на фронті

Окупаційні війська Російської Федерації відновили наступ на Бахмутському напрямку. Лише на цьому напрямку протягом останньої доби українські захисники відбили 15 атак загарбників.

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ Володимир Фітьо. За його словами, до цього росіяни сиділи в глухій обороні і загострення почалося з минулого тижня. 

"Активність на даному напрямку почалась з новою силою, противник там від оборони перейшов до активної оборони, намагається відбити ті позиції, які у нього були втрачені. І, відповідно, на Бахмутському напрямку та південніше Бахмута ворог намагається тиснути на наші Сили оборони", — сказав Фітьо.

Він наголосив, що впродовж доби на цьому напрямку було ліквідовано 140 росіян, понад 28 одиниць техніки. З них понад 10 — артсистеми різних типів.

Нагадаємо, за інформацією естонської розвідки, цього тижня російська окупаційна армія продовжила атаки з підвищеною інтенсивністю та заволоділа ініціативою в Луганській і Донецькій областях. Їм вистачає живої сили й техніки, щоб тримати українські війська під постійною напругою.

За даними розвідувального центру Сил оборони Естонії, основні бої тривали на лінії Авдіївка-Мар'їнка в Донецькій області та лінії Куп'янськ-Сватове в Луганській області. Російські загарбники в середньому атакували по 64 рази за добу. В естонській розвідці переконані, що ділянка фронту поблизу Авдіївки, ймовірно, залишиться точкою, де окупанти докладатимуть основних зусиль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 12.11.2023 09:39