Фото: росЗМІ

"Окупанти заволоділи ініціативою": тривожні новини з фронту від естонської розвідки

Цього тижня російська окупаційна армія продовжила атаки з підвищеною інтенсивністю та заволоділа ініціативою в Луганській і Донецькій областях. Їм вистачає живої сили й техніки, щоб тримати українські війська під постійною напругою.

Про це повідомляє ERR з посиланням на Дані естонської розвідки. За даними розвідувального центру Сил оборони Естонії, основні бої тривали на лінії Авдіївка-Мар'їнка в Донецькій області та лінії Куп'янськ-Сватове в Луганській області.

Російські загарбники в середньому атакували по 64 рази за добу. В естонській розвідці переконані, що ділянка фронту поблизу Авдіївки, ймовірно, залишиться точкою, де окупанти докладатимуть основних зусиль.

Попри те, що обидві сторони зазнають значних втрат, за останньою інформацією українська оборона тримає удар. Утім, естонська розвідка не відкидає можливості захоплення Авдіївки. Це може статися, якщо збройні сили РФ продовжать перекидати на цю ділянку фронту значні сили.

Вологі погодні умови також впливають на перебіг бойових дій: це призводить до непрохідності доріг. В естонській розвідці прогнозують, що протягом місяця або двох буде ускладнено пересування важкої техніки й бронемашин до затвердіння ґрунту після морозів.

Цілком ймовірно, що як Збройні сили України, так і російські окупанти намагатимуться посилити свої позиції перед настанням зими, додали у розвідці Естонії.

Нагадаємо, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що західні партери не тиснуть на Україну щодо проведення переговорів з Росією. А так званого "Мінська-3" під час президентства Володимира Зеленського не буде за жодних обставин.

Своєю чергою канцлер Німеччини Олаф Шольц визнав, що Росія не має наміру припиняти повномасштабну військову агресію проти України, тож війна може тривати досить довго. Країни Заходу мають продовжувати підтримувати українських захисників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

 
Війна, 10.11.2023 17:05