Фото росЗМІ

За підтримки авіації ворог розгорнув наступ одному з напрямків: Генштаб повідомив деталі

Окупаційна армія Російської Федерації розгорнула наступ на кількох напрямках, а на Мар'їнському напрямку штурмували позиції українців з допомогою авіації. Бійці Збройних сил України успішно стримують натиск ворога і завдають рашистам відчутних втрат.

Про це йдеться у зведенні Генштабу. 

Ситуація на фронті

Протягом доби відбулось 71 бойове зіткнення. На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки та Іванівки Харківської області, де наші воїни відбили шість атак. На Лиманському напрямку наші захисники відбили дві атаки противника в районі Білогорівки Луганської області. На Бахмутському напрямку загарбники сім разів безуспішно намагалися відновити втрачене положення біля Кліщіївки та Андріївки Донецької області. У той же час противник вів безуспішні штурмові дії в районі Богданівки Донецької області. 

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Степове, Сєверне, Авдіївка, Первомайське Донецької області, де Сили оборони відбили 20 атак. На Мар’їнському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут наші воїни відбили 15 атак. На Шахтарському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області. 

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Російські обстріли

Загалом ворог завдав шість ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. На жаль, є поранені серед цивільного населення. 

Удари ЗСУ

Протягом доби авіація Сил оборони завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили один артилерійський засіб противника.

Нагадаємо, українська диверсійно-розвідувальна група, ймовірно, висадилася поблизу селища Підстепне на Херсонщині та взяла під контроль ділянку дороги, що сполучає населені пункти: Пойма, Козачі Лагері та Кринки.

В ISW посилаються на російських "воєнкорів", які стверджують, що українські військові утримують деякі позиції в Кринках і продовжують атаки на лівому березі річки Дніпро. Вони також наголошують, що ЗСУ досі контролюють частину Кринок і утримують позиції біля Антонівського шосе та залізничного мосту

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.11.2023 20:48