Олаф Шольц. Джерело: Bild

Не схильний до песимізму: Шольц спрогнозував, скільки ще триватиме війна в Україні

Росія не має наміру припиняти повномасштабну військову агресію проти України, тож війна може тривати досить довго. Країни Заходу мають продовжувати підтримувати українських захисників.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц у коментарі для n-tv.de. Він не бачить ознак того, що Росія виводитиме свій окупаційний контингент з України та припинить агресивну війну.

"Ми маємо бути готовими до того, що війна може тривати дуже довго", — сказав він під час конференції Бундесверу в Берліні.

При цьому очільник німецького уряду зазначив, що ця війна Росії проти України ведеться набагато триваліший час, ніж уявляв собі російський диктатор Володимир Путін, розпочинаючи повномасштабне вторгнення.

У цьому контексті Шольц зауважує, що не є песимістом щодо здатності Сил оборони України давати відсіч загарбникам. Також він звернув увагу на важливість розвивати стійкість і захищати власну інфраструктуру від атак.

Німецькі журналісти також наводять слова генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга.

"Ми маємо бути готові до тривалого шляху. Війни за своєю природою непередбачувані... Що ми точно знаємо, то це те, що переговори, які відбуваються за столом, нерозривно пов'язані з ситуацією на полі бою", — заявив він під час візиту до Берліна.

Столтенберг зазначив, що лише продовження оборонної підтримки з боку країн-партнерів може гарантувати, що Україна залишиться суверенною та демократичною державою. Він додав, що лише це може переконати російського диктатора "у тому, що він не зможе перемогти на полі бою".

Нагадаємо, 3 листопада представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що Україні не варто сподіватися, що смерть президента Росії Володимира Путіна розв'яже усі проблеми. Проте наша держава отримає низку можливостей після загибелі російського диктатора. Він наголосив, що проблеми зі здоров'ям у російського диктатора були давно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 15:12