Фото: Telegram-канал Сергія Наєва

Ворожі ДРГ намагались прорватися через кордон на Чернігівщині

Українські захисники 15 серпня не дозволили російським диверсійно-розвідувальним групам перетнути український кордон у Чернігівській області. Ворог зазнав втрат і відступив.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"У Північній операційній зоні, в межах Новгород-Сіверської територіальної громади, припинено чергову ворожу спробу перетину державного кордону України з боку російської федерації", — розповів він.

За словами Наєва, наближення до контрольної смуги з різних боків двох озброєних груп бойовиків помітив вартовий посту спостереження. Після цього зав’язався стрілецький бій.

"Відразу за рішенням старшого командира по диверсійних силах противника було нанесене вогневе ураження з артилерії. Одночасно до державного кордону висунувся протидиверсійний резерв з підрозділами аероспостереження", — додав Сергій Наєв.

За його словами, диверсійно-розвідувальні групи складалися з п’яти та семи бойовиків відповідно. Зазнавши втрат пораненими та вбитими, ворог відійшов у зворотному напрямку.

Активізація ДРГ на Півночі України

Раніше речник ДПСУ Андрій Демченко пояснював, що ворог прагне поновити активні бойові дії на Півночі, тому й застосовує диверсійно-розвідувальні групи поблизу кордону. Він наголосив, що Сили оборони, які посилюють цей напрямок, і підрозділи ДПСУ вчасно виявляють такі групи й не дозволяють заходити вглиб території України.

За його словами, основне завдання російських диверсантів — виявити розташування Сил оборони України, а також проводити різні заходи, зокрема мінування місцевості для того, щоб уразити наших захисників. Водночас, наголошував речник прикордонників, дії російських ДРГ часто призводять до смерті людей, адже вони розстрілюють машини з цивільними.

Загалом протягом липня Сили оборони України припинили чотири спроби проникнення російських диверсантів через кордон у Сумській та Чернігівській областях. Так, 27 липня, наші військові також відбили чергову спробу російської диверсійно-розвідувальної групи прорватися на територію України — тоді ворог йшов з боку Сумської області.

Також відомо, що 1 серпня на Північному напрямку, в межах Семенівської громади Чернігівської області, російські диверсанти намагалися прорватися через український кордон. Наші прикордонники відкрили по ворогу вогонь на ураження, змусивши його відійти.

Нагадаємо, на Сумщині у суботу, 12 серпня, неподалік одного з сіл Зноб-Новгородської територіальної громади військовослужбовці Збройних сил України виявили диверсійно-розвідувальну групу противника. Наші воїни вступили у бій з ворогом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 10:56