Фото: ілюстративне Джерело: armyinform.com.ua

Відступила із втратами: на Сумщині ворожа ДРГ намагалася прорватися через кордон

У суботу, 12 серпня, неподалік одного з сіл Зноб-Новгородської територіальної громади військовослужбовці Збройних сил України виявили диверсійно-розвідувальну групу противника. Наші воїни вступили у бій з ворогом.

Про це повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Візуально та акустично спостерігаючи десять озброєних осіб, українські військовослужбовці вступили в стрілецький бій. На допомогу нашим військовим в бік місця події вирушили протидиверсійні резерви від Національної гвардії та прикордонної застави з розрахунками БпЛА", — розповів Наєв.

За його словами, шквальний вогонь наших оборонців змусив противника відступити за держаний кордон України. Внаслідок перестрілки у ворога є поранені. Відхід диверсійно-розвідувальних сил противник прикривав мінометами 120-мм калібру.  

"Завдяки вмілим та вчасним діям українські захисники зупинили чергову спробу ворога  вдертися на територію нашої країни", — резюмував Наєв.

Активізація ДРГ на Півночі України

Раніше речник ДПСУ Андрій Демченко пояснював, що ворог прагне поновити активні бойові дії на Півночі, тому й застосовує диверсійно-розвідувальні групи поблизу кордону. Він наголосив, що Сили оборони, які посилюють цей напрямок, і підрозділи ДПСУ вчасно виявляють такі групи й не дозволяють заходити вглиб території України.

За його словами, основне завдання російських диверсантів — виявити розташування Сил оборони України, а також проводити різні заходи, зокрема мінування місцевості для того, щоб уразити наших захисників. Водночас, наголошував речник прикордонників, дії російських ДРГ часто призводять до смерті людей, адже вони розстрілюють машини з цивільними.

Загалом протягом липня Сили оборони України припинили чотири спроби проникнення російських диверсантів через кордон у Сумській та Чернігівській областях. Так, 27 липня, наші військові також відбили чергову спробу російської диверсійно-розвідувальної групи прорватися на територію України — тоді ворог йшов з боку Сумської області.

Також відомо, що 1 серпня на Північному напрямку, в межах Семенівської громади Чернігівської області, російські диверсанти намагалися прорватися через український кордон. Наші прикордонники відкрили по ворогу вогонь на ураження, змусивши його відійти.

Нагадаємо, аби вберегти мирних мешканців, зі Сумської області, зокрема з прикордонних населених пунктів, проводять безкоштовну евакуацію. Потяг до столиці зі Сум відбуває щодня. У Києві людей зустрічають та пропонують поселення у модульному містечку у Вишгородському районі. Саме Сумщина останнім часом найактивніше обстрілюється ворогом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.08.2023 20:55