На Київщині військові вчилися знищувати ворожі ДРГ на річці (фото, відео)

У Київській області військово-річковий дивізіон і підрозділи Сил територіальної оборони провели навчання зі знищення диверсійно-розвідувальних груп противника. Такі заходи проводили вперше.

Про це повідомили в прес-службі Командування Об'єднаних сил ЗСУ.

Зазначається, що війна з Росією примусила Україну переглянути й оновити організацію спротиву діям окупаційних військ, зокрема, у тих місцевостях країни, де існує розгалужена мережа річок. У Збройних Силах України дійшли висновку щодо необхідності створення річкових військових флотилій.

"На необхідність створення військового річкового флоту на Дніпрі у березні минулого року вказували недружні дії з боку Білорусі, яка неофіційно підтримує агресію РФ проти України. До того ж  армія Білорусі має у своєму розпорядженні 19 суден військово-річкового дивізіону в Пінську та базу в Лоєві, тобто на самому кордоні з нами", — зазначив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Нині український підрозділ набув особового та корабельного складу. Він має на озброєнні катери, що можуть перевозити та евакуйовувати особовий склад, виконувати функції конвоювання, охорони, патрулювання, ведення розвідки. Наприкінці минулого року до складу підрозділу увійшли патрульні катери, надані США.

Навчання військових

За легендою навчань, на пункт управління угрупування військ надходить повідомлення про напад на блок-пост, де відбувається сутичка із застосуванням зброї, є поранені. Невідомі викрадають зброю та зникають у невідомому напрямку. Негайно група швидкого реагування прибуває на місце події, де виявляє покинуті автомобілі. Потім ухвалюється рішення про запуск БпЛА для проведення аеророзвідки та пошуку ДРГ. За певний проміжок часу ДРГ виявляють у засідці на узбережжі річки. Інформація передається на пункт управління, де приймається рішення про застосування артилерії та річкового десантну.

Далі дії відбуваються за класичною схемою: на місце прибувають катери охорони, що висаджують передові загони з метою дорозвідки місцевості та прикриття висадки основної групи річкового десанту. Передовий дозор виявляє спостережні пости противника та вогневими засобами його знищує. Після чого дає дозвіл на десантування.
Десант вивантажується на берег та вступає в бій вздовж берегової лінії. Одночасно катери охорони вступають в бій із плавзасобами противника та знищують його. Вогневі групи оточують ДРГ противника та проводять зачистку місцевості. Група захоплення проводять затримання. Після проведення операції відбувається евакуація поранених та конвой полонених.

"Як відомо, десантна операція, незалежно від масштабу — одна з найскладніших тактичних операцій, адже вимагає не лише надзвичайно інтенсивної підтримки, а й відпрацьованих до автоматизму дій особового складу. Під час тренувань ми намагаємось максимально наблизити умови до бойових, щоб бійці зрозуміли, що від їхнього вміння діяти в команді залежить результат операції", — сказав Наєв.

Нагадаємо, у Швеції військові Збройних сил України пройшли підготовку на танках Stridsvagn 122 та бойових машинах піхоти CV90. Навчання проходили перед українським контрнаступом, а солдати вже повернулися до України на початку травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 13:01