Фото: скріншот з відео

Воєнний переворот в Судані: український літак горить в аеропорту, екіпажі ховаються від обстрілів

У столиці Судану Хартумі розгорнулися бойові дії між армією та воєнізованими силами швидкої підтримки (RSF). Бої точаться в районі аеропорту, де перебували два українські пасажирські літаки компанії SkyUp.

Про це повідомляють у компанії SkyUp.

Перестрілки тривають в околицях Генштабу й поруч з резиденцією лідера Суверенної ради генерала Абдель Фаттаха аль-Бурхана. Над містом здійнявся густий дим, оскільки обидві сторони використовують важке озброєння.

Через бойові дії заручниками стали всі рейсові літаки та їхні екіпажі, які перебували в аеропорті. Один із літаків SkyUp пошкоджений внаслідок боїв. У мережі вже поширюють відео, на яких нібито видно саме літак компанії SkyUp, який загорівся після обстрілу. 

"Зараз неможливо оцінити стан літака та рівень його пошкодження через те, що бої тривають. У Судані зараз перебувають 36 співробітників. Вони у відносно безпечних місцях та виходять на зв'язок", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 квітня у північноафриканській країні Судан Сили швидкої підтримки здійснили спробу перевороту. Вони пов'язані із російською ПВК "Вагнера", мають спільне підприємство з видобутку корисних копалин, зокрема золота.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.04.2023 18:42