Фото: прес-служба СБУ

Воював за "ДНР", але втік в Україну: СБУ в Одесі затримала сепаратиста

Колишнього бойовика терористичного батальйону "Спарта" затримали в Одесі. Сепаратист брав участь у боях у районі Донецького аеропорту.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Місцевий мешканець у 2015 році приєднався до батальйону "Спарта" — терористичної організації "ДНР". Брав участь у боях у районі Донецького аеропорту, чергувавши на блокпостах, та навчався на "курсах" снайперів.

Згодом злодій отримав поранення та виїхав на постійне місце проживання на Одещину. За даними СБУ, колишній бойовик продовжував підтримувати контакти зі своїми поплічниками з лав терористів. Під час обшуків у фігуранта правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, мобільний телефон та сім-картки із доказами його злочинної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування.

Нагадаємо, що в березні у лавах СБУ викрили прихильницю окупантівУ відомстві наголошують, що вона проходила службу у правоохоронному органі з 1996 року, проте раніше подібних настроїв не виявляла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2023 12:31