Фото: Іnstagram Ріккі Валері Колле

Вперше в історії: у Нідерландах конкурс краси виграла трансгендерна жінка

У Нідерландах відбувся конкурс краси, на якому перемогу здобула трансгендерна модель. Тепер вона буде змагатися за титул Міс Всесвіт.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Відомо, що корону найкрасивішої жінки Нідерландів здобула 22-річна Ріккі Валері Колле. Вона зізналася, що перемога їй далась нелегко, адже довелось подолати багато випробувань.

"Я подолала так багато душевно і фізично. Я вдячна за те, що почула своє ім'я, коли було оголошено про фінальний кастинг. Я дуже нервувала, але водночас була дуже мотивована, я справді хотіла скористатися цією можливістю", — йдеться у дописі Колле в Instagram.

Тепер Ріккі Валері Колле готується до наступного конкурсу, який відбудеться у грудні в Сальвадорі. У Міс Всесвіт 2023 змагатимуться жінки з 24 країн світу. Зазначимо, що Колле — друга жінка, яка брала участь у подібному конкурсі. У 2018 за титул Міс Всесвіт змагалась Анхела Понсе з Іспанії.

Нагадаємо, 23-річний трансгендерний із Індії чоловік народив немовля. Він народився жінкою, але каже, що завжди почувався чоловіком. Натомість його партнерка навпаки — при народженні була чоловіком, але зараз вважається жінкою. В Індії реакція на народження малюка у такої пари розділилася — дехто за сімʼю порадів, інші — розкритикували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.07.2023 11:57